Bouwconcept

Mooi en eerlijk wonen door gebruik te maken van hout als natuurlijk basismateriaal. De producten van Living Sequoia zijn geschikt voor het realiseren van ieder bouwproject. Hout is ideaal als isolatiemateriaal te benutten. Daarnaast hebben de houtproducten een geluiddempende werking. Deze eigenschappen zorgen voor een bijzonder aangenaam en behaaglijk woonklimaat.

Door middel van prefabricatie in de efficiĆ«nte fabriek van Living Sequoia worden de wand- en dakelementen vakkundig en snel geproduceerd, waardoor de belasting op de bouwlocatie tot een minimum wordt beperkt! 

Hout
Voor de bouw- en isolatieplaten gebruikt Living Sequoia natuurlijke houtvezels. Het hout is afkomstig van duurzaam beheerde bossen en voldoet aan strenge richtlijnen van FSC (Forest Stewardship Council). Bovendien dragen alle isolatieproducten het natureplus logo, het Europese kwaliteitskenmerk voor milieuvriendelijke, gezonde en functionele bouwproducten.

Bouwelementen
Natuurlijke houtvezels vormen de basis voor de wand- en dakpanelen. De houtvezels zijn afkomstig van vers gekapt verdunningshout. Bij de productie worden de houtvezels gebonden tot platen. Dit gebeurt op ecologische wijze waarbij mens en natuur centraal staan.